Abbázia: medúzát sodort a víz a strandra (videó)

Beindult a húsvét Horvátországban, egyre több a vendég az üdülőhelyeken, ez a helyzet Abbáziában (Opatija) is, ahol már az idei év első három hónapja is erősen alakult, hiszen a szállóvendégek száma felülmúlta a járvány előtti időszak adatait.

Akik szombat reggel a híres Slatina strandon sétálgattak, érdekes látványt rögzíthettek kamerájukkal. Ezt többen is megtették és a videók felkerültek a közösségi oldalakra. Több nagyméretű medúzát is partra sodort a víz.

Az egyik horvát lap a szakembereknél érdeklődött, akik elmondták, hogy gyökérszájú medúza látható a videóban. Az Adria északi részén ebben az időszakban megtalálhatóak, bár az idén valamennyivel nagyobb számban a szokásosnál. Az emberre nem veszélyesek, azonban érzékenyebbeknél bőrirritációt okozhatnak egy esetleges találkozás után.

Horvátországi (isztriai) medúzákról már többször írtunk. Szinte az összesről elmondható az előbbi megállapítás, hogy az emberre veszélytelenek, az érzékenyebb bőrű strandolókon azonban nyomot hagyhatnak. Abbáziában sem vették túl komolyan a helyzetet, sokan használták ki a hétvégi jó időt a szezon első fürdésére.