Trogir-Čiovo: látványos videón a régi híd felújítása

Nagyon sokan várták már az új híd átadását, amely 2018-ban megtörtént. A régi híd sok gondot okozott azoknak, akik hatalmas dugóban próbáltak átjutni valamelyik irányba.

Amint az új híd elkészült, nekiláthattak a régi híd már esedékes felújításának. Ez az első teljes és átfogó felújítása a közel 60 évvel ezelőtt épült hídnak. A héten látványos előrelépésnek lehettünk tanúi. A híd középső részét képező hatalmas acéldarab visszaérkezett egy féléves felújítás után. A 30 tonnás részt egy korcsulai hajógyárban újították fel és a lenti videók készültek arról, ahogy visszakerült a helyére.

20160220trogirhid

Nekünk, turistáknak jó hír, hogy a híd felújítása a terveknek megfelelően halad. Most kezdődik az utolsó, harmadik szakasz, és ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor június végén már ismét hömpölyöghet rajta a tömeg. Addig marad a mostani ideiglenes megoldás, éjfélig hajókkal lehet átjutni a túlpartra.

A jó hír, hogy a város egy teljesen megújított hidat kap vissza. Természetesen a híd korábbi jellegzetességeit megtartották, azonban műszakilag a legmodernebb megoldásokat alkalmazták. A teljesen új aszfaltozás mellett a megújult világítás is újdonságot jelent a régi állapothoz képest.