Szezonkezdet Šibenik látványos erődében

Április 30-án megkezdődik a szezon Šibenik egyik leglátványosabb erődében, a tenger bejáratánál található Szent Miklós erődben (Utvrda Sveti Nikola). Érdekes információ lehet azon szerencsés honfitársainknak, akik már a közelben tartózkodnak, hogy az első napon ingyenes a belépés.

Az erődöt eléggé kalandos módon régen kisebb gátakon keresztül "szárazföldön" is meg lehetett közelíteni. A felújítás után újranyitott erődöt ma már csak a Šibenikből induló hajójárattal lehetséges megközelíteni. A felújítással még nem végeztek teljesen, de ez nem von le semmit a kalandból.

A Szent Miklós erőd a város többi erődjéhez hasonló nagyszabású felújításon esik át. A műemlékek megőrzését a nemzetközi szervezetek példának állították más városok elé. Az itteni erődök a Velencei Köztársaság idején, a 16. és 17. században, játszottak fontos katonai szerepet.

Ma már csak turisztikai célokat szolgál. Főszezonban naponta négyszer indulnak hajók, a jegyeket akár az interneten is meg lehet vásárolni. Minden többi részlet ezen a honlapon található.