Megújulnak: 1727 új webkamerát szerelnek fel a horvát utakra!

Ez még a régi webkamera Zágrábnál

Sokan szeretik nézegetni indulás előtt a horvát autópályák forgalmát, különösen a zsúfoltságukról hírhedt fizetőkapuk előtt. A horvát webkamerák által közvetített képek minősége már nem tartott lépést a mai kor követelményeivel, de ez most változik: az összes régi webkamerát lecserélik, modern és jobb minőségű készülékekre.

Eltűnnek a régi, analóg kamerák és a helyüket 1727 modern, digitális kamera veszi át a horvát autópályákon. Nagyobb felbontást, tisztább képeket ígérnek az új kamerák, amelyeknek a felszerelését az A1-es autópálya végén (Ploče) a múlt héten már el is kezdték. A munka komolyságát mutatja, hogy az autópályát négy napig lezárták, csak kerülőutakon lehetett közlekedni a környéken.

A tervek szerint az év végére az összes új kamerát telepítik, azonban a nyári szezonban nem lehet az autópályákat hosszabb időre lezárni, így a javát majd ősztől helyezik ki.

Fontos hír az autósoknak, hogy a szuper, új kamerák csak forgalmi információkat szolgáltatnak az autópályák üzemeltetőinek, sebességet nem mérnek!