Multiplex moziélmények Montenegróban

A Ster Montenegro az adriai ország első és egyetlen multiplex filmszínháza, ahol a látogatók szerint már csak egy dolog hiányzik: a vaj a popcorn alá. Dušan Pejaković, a mozi pr-mendzsere azt mondja, azért, mert a vajolvasztó berendezéseket nehéz beszerezni ebben a régióban.

Ami a jegyeladásokat illeti, a hat termes mozi komoly vonzerőt jelent Podgoricában. – Bár a nyár nem kifejezetten a mozizás szezonja Montenegróban, de naponta 400-500, hétvégén pedig 600-700 jegyet adtunk el az idegenforgami főszezonban. Télen hét közben 500-600, hétvégenként pedig 2000 vendégünk van általában – tette hozzá Pejaković.

A podgoricai mulitplex moziban sokszor a belgrádi premierekkel egy időben láthatják a friss mozisikereket a filmrajongók. Sőt, arra is volt már példa, hogy az amerikaiakat megelőzve, egy nappal hamarabb láthattak egy premierfilmet Montenegróban – ahogyan történt ez a Star Trek esetében is. Az utóbbi hónapok legnagyobb kasszasikerének a Harry Potter és a Félvér Herceg bizonyult, közel teltházzal vetítették a filmet, sok turista is jegyet váltott a filmre – mondta Dušan Pejaković, aki azt ígérte: már nem kell sokat várni az olvadó vajra, így az igazi popcornra sem.