Ismét kalapács alá került, megint nem kellett senkinek a Sveti Nikola sziget

A NyáriLap már több ízben beszámolt a sziget sikertelen eladási kísérleteiről, amelyek nyomán továbbra sem talált új gazdára a jellegzetes szilulettjéről jól ismert Sveti Nikola sziget a budvai riviérán. A montenegrói Prva Banka szeptember végén harmadszor hirdetette meg az aukciót a helyiek által csak „Havaji”-ként emlegetett, Budvától 700 méterre fekvő szigetre.

A tét ezúttal is a sziget egy 37 ezer négyzetméteres része volt, amely a jelenleg is az Interpol-körözés alatt álló szerb üzletember, Stanko Subotić Cane tulajdonát képezte.. egészen addig, amíg a férfi tudta fizetni a felvett hitel törlesztőrészletét a banknak. Amikor két éve Subotić hitelre megvette a földterületet, azt ígérte: több milliárd eurós beruházás keretében szállodákat, luxusvillákat épít a területen, és hozzákapcsolja a szigetet a szárazföldhöz, Budvához.

Az aukción azok vehettek részt, akik kifizették a 100 ezer eurós „beugrót”.

A szigetrész kikiáltási ára 21 milló euró volt, hét millióval kevesebb, mint februárban, az első árverésen. Az engedmény ellenére sem volt azonban senki, aki ennyi pénzért megvette volna a szigetdarabot.

Egyre reménytelenebbnek tűnik, hogy valaha is új gazdára talál a sziget, így megmaradhat a jelenlegi állapotában: partjainál talán a jövőben is napozóhelyet találhatnak a nyugalomra és csendre vágyó turisták.