Montenegrói elitstrand 75 eurós belépővel

Kissé megváltoztak a strandok, van ahová már be sem engednek, van ahová csak jelentős összegért.

A montenegrói Vijesti napilap szerint nagyon meglepődik az, aki az idén a Budva környéki strandokat nézte ki magának. Pržno és Sveti Stefan közötti részen jelentősen felmentek az árak tavalyhoz képest, de ezt csak azokon a strandokon lehet észrevenni, ahová legalább beengedik a mezei strandolókat.

I. Sándor, egykori jugoszláv király feleségének Mária hercegnőnek az egykori kedvenc strandját például teljesen lezárták a külsős látogatók elől, és ezentúl csak a Miločer villa vendégei fürödhetnek a Királyné-strandján, vagyis a Kraljičina (Queen) néven is ismert strandon.

A Kraljičina (Queen) strand csak szállóvendégeknek (Kép: vijesti.me/Zoran Đurić)A mellette lévő Király-strandon (Kraljeva vagy Miločer strand), ahol a Karagyorgyevics-ház egykori nyári rezidenciája is található mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki itt akar fürdeni. A strandon 75 eurót kérnek a belépőért, ennyiért lehet egy napernyőt és két napágyat bérelni egy napra.

Valamivel olcsóbb a szálloda strandja a Sveti Stefanon, itt csak 50 eurót kérnek a napozóágyak bérletéért. A városi strand 2 eurós belépőjével már igazán olcsónak számít, főleg ha nem szeretnénk nagyágyat vagy napernyőt, mert azt itt is 30 euróért adnak bérbe egy napra. Hasonló árakat találunk a Maestral szálloda strandján is, itt is 30 euróért lehet naponta napozókat bérelni.

Azt feltétlenül tegyük hozzá, hogy ezek a főszezoni árak nem jellemzőek a teljes montenegrói partszakaszra. Létezik számos ingyenes strand, ahová nem kell belépőt venni, és a napágyak bérletárai is átlagban napi 5-10 euró között alakulnak.

Strandok Budva környékén (Kép: www.rivijera.net)