Továbbra is üresen áll a Sveti Nikola sziget

A Nyarilap.hu is folyamatosan beszámolt a sziget körüli fejleményekről. Legutóbbi információk szerint hosszas várakozás után gazdára lelt a "montenegrói Hawaii" néven emlegetett sziget, és tavalyelőtt a „legális” strandolók előtt is megnyitották, ám a beharangozott fejlesztések elmaradtak. Tehetős vendégeknek dedikált, exkluzív üdülőparadicsom, drága éttermekkel és kaszinókkal, kisebb kikötővel és Budváig érő víz feletti sétánnyal – korábban ilyen, nagyszabású elképzelések születtek a Sveti Nikola sziget jövőjéről. Az idő telt, múlt, miközben az említett tulajdonoscserén kívül semmi említésre méltó nem történt.

Fontos részlet a kissé szövevényes történetben, hogy a sziget mintegy 7000 négyzetméteres parti területe jelenleg Stanko Subotić tulajdona. Az általa beharangozott félmilliárd eurós beruházást pedig azért állították le, mert a szerb állam elfogatóparancsot adott ki a kétes ügyleteiről elhíresült Subotić ellen. A kérdés már csak az, hogy a kényes szituációban a budvai önkormányzat ki tudja-e használni turisztikai gyöngyszemét, és ha igen, milyen módon? - merült fel egyes képviselők részéről a montenegrói város legutóbbi testületi ülésén.

A szigeten egyébként az előző szezonban működött egy bár és étterem, mosdóhelyiségekkel, a budvai kikötőből pedig 5 eurós áron lehetett vízi taxival megközelíteni ezt a kis paradicsomot. Mi, a magunk részéről szimpatikusnak tartanánk, ha ez a kis sziget megmaradna a maga egyszerűségében és továbbra is a csendes és nyugodt fürdőzésre vágyó budvai turisták „búvóhelye” lenne.