A Ryanair beindította montenegrói járatát Londonból

Brüsszel után újabb nyugat-európai fővárosból lehet Ryanair járatokkal elérni a montenegrói fővárost.

Az ír fapados légitársaság, a Ryanair, beindította a brit és a montenegrói főváros közötti közvetlen járatát. Az előzményekhez tartozik, hogy a Ryanair korábban már közlekedtetett járatokat Brüsszel és Montenegró között, és a kedvező tapasztalatok alapján döntött az újabb járat beindítása mellett. A korábbi brüsszeli járat megmarad, de mellette most már Londonból (Stansted) is elérhető Podgorica az ír légitársaság járatával.

A Ryanair hétfőn és csütörtökön Brüsszelbe, kedden és szombaton Londonba közlekedteti járatait Podgorica repülőteréről. Természetesen a járatok oda-vissza repülnek. A légitársaság szóvivője szerint előszezonban Londonba 19,99, Brüsszelbe pedig 25,99 euróba kerül a legolcsóbb, egy irányba érvényes jegy. 

Brit turisták eddig is érkeztek Montenegróba. A legtöbbször a Dubrovnik melletti Cilipi repülőtéren landoltak, majd onnan léptek be Montenegróba. A brit turisták számának növekedése további lökést adhat a montenegrói turizmusnak. A helyi turisztikai hivatal természetesen örül az új járatoknak. Számításaik szerint idén körülbelül 60.000 vendég érkezhet Montenegróba a Ryanair járatain. 

Sajnos, a MALÉV megszűnése óta nincs közvetlen repülőjárat Budapest és Montenegró között. A Montenegro Airlines a környező országok fővárosai közül Bécsbe, Ljubljanába és Belgrádba is repül. A napokban jelentették be, hogy a szerb légiátrsaság, az Air Serbia (korábbi nevén Jat Airlines) naponta közvetlen járatokat indít Budapest és Belgrád között. További hír a belgrádi repülőtérről, hogy a Wizzair a drága repülőtéri szolgáltatásokra hivatkozva május 6-tól kevesebb járatot üzemeltet Belgrádból. Az oslói és brüsszeli járatok megszűnnek, más úticélok felé irányuló járatok pedig megritkulnak.