Montenegró megnyitja határait a magyar turisták előtt!

Montenegróban három hete nem regisztráltak új esetet. A koronavírus-járvány ideje alatt összesen 324 fertőzöttet vettek nyilvántartásba és hétfőre minden Covid-19 beteg meggyógyult.
Perast

Az Adria-parti ország így június elsejétől megnyitja a határait azon országok állampolgárai előtt, amelyekben 100 ezer főre legfeljebb 25 koronavírussal fertőzött jut - jelentette be a miniszterelnök.

Ez azt jelenti, hogy a jövő hétfőtől Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Lengyelország, Csehország, Magyarország, Albánia és Görögország lakosai beutazhatnak Montenegróba, a szomszédos Szerbia és Bosznia-Hercegovina állampolgárai viszont nem. Erre válaszként a szerb miniszterelnök felszólította a szerb állampolgárokat, hogy akkor se menjenek Montenegróba nyaralni, ha ez már lehetővé válik.

Megjegyzés

Arról még nincs hírünk, hogy mikor törlik el a Magyarországra visszatérő magyar turistákra vonatkozó kötelező 14 napos karantént.

Tegnapi hír szerint, Szerbiába már korlátozások nélkül bejuthatnak a magyar állampolgárok és karanténkötelezettség nélkül térhetnek vissza Magyarországra.

Horvátország május 29-től hivatalosan is várja a magyar turistákat, ha valaki Horvátországon keresztül menne Montenegróba, a tranzitforgalom megengedett. Horvátországból vsszafelé továbbra is kötelező a karantén.