Koronavírus: 400 új fertőzöttet jelenthetnek be Montenegróban

Aggasztó hírt közölt a montenegrói közegészségügyi intézet vezetője: napokon belül újabb 400 fertőzöttet jelenthetnek be.

A dolog hátterében az áll, hogy az utóbbi napokban nagyon felpörgették a tesztelést Montenegróban, annyira, hogy néha szűkösek a kapacitások. Körülbelül 2000 mintát Németországba küldtek ki elemzésre. A németek a tesztek eredményeit még csak most töltik fel az adatbázisba, de az előzetes hírek arról szólnak, hogy a minták 20%-a, vagyis kb. 400 vizsgálat pozitív eredményt hozott.

Montenegróban tegnap 66 új fertőzöttet találtak, így már 963-ra emelkedett az aktív betegek száma. Ebben a számban természetes még nincs benne a németországi laborvizsgálatok eredménye.

A hír nem sok jót jelent a magyar turistáknak. Ha ilyen ütemben emelkedik a fertőzöttek száma, akkor a magyar kormány nem fogja egyhamar megváltoztatni Montenegró vörös besorolását, amely hazaérkezés után karantént jelent minimum két negatív teszttel.

Montenegróban főleg az északi területeken terjedt el a fertőzés, az itteni régió rontja el nagyon az egész ország statisztikáját.