Egy jó apartman? Így lehet könnyen montenegrói állampolgár

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek. Ha valaki vesz egy apartmant Montenegróban, jobban mondva "befektet a helyi turizmusba", akkor automatikusan montenegrói útlevelet kaphat.
Durmitor

Természetesen nem mindegy melyik apartman vesszük meg. A helyi befektetési ügynökség hét projektje közül lehet választani.

Az sem árt, ha az új tulaj a hegyeket vagy a síelést is szereti. A hétből öt lehetőség a hegyekben található. Ebből négy az egyre jobban kiépülő modern síterep Kolašin közelében, egy pedig a Durmitorban Žabljak közelében. Ez utóbbi helyen is van sípálya, de az még felejtős a következő fejlesztésekig, ellenben a környék hegyeiben pazar túrákat lehet tenni utolsó emlékeim szerint.

Annak sem kell lemondania a potya állampolgárságról, aki a tengerre vágyik. Tivatban és Miloceren is épül két új szálláshely.

Két üzleti modell között választhatnak a befektetők vagy tulajdonosok. Az egyik a befektetői, amikor a megvásárolt apartmant évi 10 hónapra az üzemeltető részére kell fenntartani, aki kiadja és ebből természetesen a tulajdonos is részesül. A másik a tulajdonosi. Itt a tulajdonos részéről nem kötelező kiadni az ingatlant üzemeltetésbe.