Eladó a montenegrói Sveti Nikola sziget!

A kikiáltási ár 28 millió euró, ennyiért találhat új gazdára a terület, amely a szerb üzletemberé, Stanko Subotić-é.

A Prva Banka Crna Gora (melyben a montenegrói miniszterelnök résztulajdonos, öccse, Aco Đjukanović pedig többségi tulajdonos) egy 37 ezer négyzetméteres terület eladását hirdette meg, miután Subotić nem törlesztette időben adósságait.

Montenegrói hírforrások szerint Subotić 2007-ben egy másik szerb üzletembertől, Nenad Đorđević-tól vásárolta meg a szigetrészt, mintegy 20 millió euróért. Az egykor Szerbia három leggazdagabb embere között számon tartott Stanko Subotić állítólag óriási beruházásokat – hotelek, luxusvillák építését – tervezte a területen. Mindebből viszont sem valósult meg, mert hazájában cigaretta-csempészés miatt eljárás indult ellene, a vállalkozó pedig azóta is ismeretlen helyen tartózkodik.

Az első nyilvános aukciót a Prva Banka CG budvai fiókjában tartják február 16-án. Tízezer eurós „beugró” fejében bárki licitálhat a „montenegrói Hawaii”-ként is emlegetett Sveti Nikola szigetre.

Az utóbbi hónapokban számos más montenegrói bank is hasonló eljáráshoz folyamodott, miután a kliensek nem tudták törleszteni felvett hiteleket.