Szombaton nyílik az újjáépített parajdi sósvízű strand

Az 5500 négyzetméteren fekvő létesítményben két sósvízű medence, több száz napozóágy, tusolók, öltözők, bárok, ajándékboltok és egy gyorsétterem várja a vendégeket. A gyógyhatású vízben úszómesterek tartanak tornagyakorlatokat, a létesítmény épületeiben pedig szükség esetén egészségügyi szakemberek biztosítanak orvosi ellátást. 

Seprődi Zoltán, a strandot működtető sóbánya igazgatója a portálnak elmondta, a felújított, megnövelt strand befogadóképessége kétszeresére nőtt. Korábban mintegy ezer látogató strandolt naponta Parajdon, és több mint hetvenezer egy szezon alatt.

A parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka. A bánya és a fürdő szolgáltatásait főleg a légúti betegségekben szenvedők számára ajánlják.

A Székelyhon beszámolója szerint, a nagyszabású beruházás műszaki része 1,3 millió euróba került, azonban ebbe nincs beleszámítva az egyéb felszereltség, mint például a bútorzat. A kivitelező mindennel ellátva adta át az egyedi komplexumot, azonban a bútorzat nem képezte részét az eredeti tervnek, így az elmúlt hetekben ezeket szerelték fel a strandon. Hét és fél év alatt térül meg a befektetés a megvalósíthatósági tanulmány szerint, azonban a bányaigazgató úgy véli, ez nagymértékben függ a strand menedzselésétől és a parajdi turistaforgalomtól. 

2009-ben a látogatók száma csökkent, idén viszont már növekedési tendencia észlelhető – tudtuk meg az igazgatótól, aki megjegyezte, a korszerűsítést követően a fürdőkomplexum befogadóképessége megduplázódott. Korábban mintegy ezer látogató strandolt naponta, és több mint hetvenezer egy szezon alatt – remélik, ennél már csak többen fognak. Szombattól a strand kiszolgáló egységei is több szolgáltatással várják a vendégeket, akik szintén bevételt generálnak, így a befektetés mindenképp megtérülni látszik az elkövetkező években.