Ismét ezer fölött van az aktív betegek száma Ausztriában

Ismét ezer fölé emelkedett a még kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Ausztriában, az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint 1012 aktív beteget tartanak nyilván.

Az országban már 18 365 ember koronavírustesztje lett pozitív. Közülük 16 647-en időközben meggyógyultak. A betegség okozta szövődményekbe 706-an haltak bele.

Hétfőn 85 új esetet diagnosztizáltak. Közülük a legtöbben Felső-Ausztriában (57), illetve Bécsben (21) vannak.

Thomas Stelzer, Felső-Ausztria tartományi vezetője elrendelte, hogy ismét tegyék kötelezővé a járvány elleni küzdelemhez szükséges óvintézkedések egy részét. Így keddtől a hivatalokban szájmaszkot kell viselni, a településeken pedig kerülni kell a nagyobb csoportosulásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.

Pénteken egy hétre bezárták az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a tartomány öt járásában: Linzben, a Linz vidéki járásban, Welsben, a Wels vidéki járásban, valamint az Urfahr környéki járásban.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kijelentette: hatékony intézkedésekkel kell megakadályozni, hogy a vírus a regionális szinten kialakult gócpontokból továbbterjedjen. A tárcavezető "örömtelinek" nevezte ugyanakkor, hogy a járvány terjedésekor helyi szinten nagyon pontosan meg lehet állapítani, honnak ered és hogyan terjed a fertőzés.