Hat paradicsomi hely

Magazin
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mindannyiunknak ismerős az érzés. Munka közben egyszerre csak elvándorolnak gondolataink. Gyönyörű tájakról, napsütéses napokról, kristálytiszta tengerről, kiváló ételekről és borokról álmodozol.

 

Mindössze pár órányi utazás választ el a hedonista élménytől! Fedezd fel a lenyűgöző horvát strandot, tudd meg, hogy miért viseli az „aranystrand“ nevet. Ne csak álmodozz! Kelj fel, nyújtózkodj ki, menj ki az irodából, vedd meg a jegyet, és ébredj fel e csodálatos helyen.

Zlatni rat, Horvátország legismertebb strandja egy természet-alkotta csoda. Brač-sziget, a legnagyobb dalmát szigeten elhelyezkedő Bol település közelében van. A sziget finom borokról, halakról, olajbogyóról és jellegzetes fehér – brači – kővéről híres. A helyiek közül sokan szívesen elmesélik, hogy a washingtoni Fehér Házat is az „ő“ kövük ékesíti. A kőtől is szebb az Adriába kínyújtott kar alakú, hosszú, kavicsos strand. A tökéletes szélnek és hullámoknak köszönhetően a strand a szörfösök és kite surfing kedvelőinek egyik kedvenc úticélja. A strand alakját és hosszát az apály és a dagály váltakozásai, a tengeri áramlatok és a szél határozzák meg. A délutáni, nyugati maestral sok szörföst vonz a strandra. És mivel a strandon nincs homok és tengeri hínár, a hely merülésre is ideális.

A „Zlatni rat“ („Arany Fok“) nem csak a sport- és kalandvágyók paradicsoma. Egy pohár finom horvát borral a kezedben csodálatos naplementében is gyönyörködhetsz. Az Arany Fokon arany pillanatokat élsz meg!

strandok 1 1 

Brač szigete nem az egyetlen édeni helyszínekkel büszkélkedő horvát sziget! Horvátországnak van még egy-két rejtett kincse – a „Horvátország elrejtett gyémántja“, „az elrejtett Édenkert“, és más hízelgő néven ismert helyszíneknek bizonyára te is találnál megfelelő fantázianevet.

A Vis-szigeti Stiniva strand az elrejtett paradicsom tökéletes példája. Egyediségét felismerte a European Best Destination honlap is: 2016 Európa legszebb strandjának választotta. A strand kizárólag hajón vagy hegyen át közelíthető meg, de elhiheted, hogy az erőfeszítés nem hiábavaló.

strandok 2 1 

A Cres-szigeti Lubenice még egy rejtett kincs. A strandon általában nagyon kevesen vannak, a kilátás festői. Ha gyönyörű, festői helyek, homokos és kavicsos strandok, természetes öblök és festői tájak után kutatsz, Krk-sziget az ideális választás a számodra.

 strandok 3 1

A baskai Vela plaža strandot az összes felsorolt jelző díszíti, ezen felül a sportolni vágyók számára is megfelelő kínálattal bír.

 strandok 4 1

Ha igazi „dióhéjban paradicsomot“ keresel, ne hagyd ki a Rab-szigeti Rajska plaža strandot, a családi kikapcsolódás tökéletes helyszínét.

 strandok 5 1

Ha viszont valami teljesen szokatlan élményre vágysz – látogasd meg a Mljet-szigeti Saplunara strandot. A strandon se szálloda, se vendéglő, mindössze néhány jellegzetes helyi ételeket kínáló, fenyőerdővel körülvett kis bódé. Robinzoni és egyben hedonista élmény!

 strandok 6 1

Horvátország valóban sok mindent kínál. Csak lazíts. Ha meleged van – sétálj egyet a türkíz-tiszta vízben, vagy élvezd a helyi étteremben, jó társaságban felszolgált finomságokat. Találd meg magadnak a tökéletes helyet, élvezd a naplementét, az életet. Legyenek felejthetetlen emlékeid!