Brodarica - Rezalište

Kategória: Sibenik

A Brodarica strand nem volt mindig ilyen vonzó és modern kinézetű. A 2. világháború előtt felvetődött az ötlet, hogy a mai strand területén és a Šibenik irányába vezető szélesebb területen megépüljön a legnagyobb mediterrán kikötő. Azonban ezek az ötletek és tervek nem valósultak meg, az ötletből csak egy kaviccsal felszórt partfok maradt, melyet Brodarica lakossága és az idelátogató turisták strandként kezdtek használni.

Ma ez modern, rendezett családi strand, minden szükséges tartalommal, mely látképével és kinézetével egyre nagyobb számú látogatót és fürdőzőt vonz.

A strand könnyen megközelíthető és nagy parkolóval rendelkezik, valamint akadálymentesített, így mozgássérültek számára is elérhető.

Találhatók itt vendéglátóipari egységek és turisztikai tartalmak, strandröplabda-pálya, játszótér a gyerekeknek, street work out felszerelés, kosárlabdapálya, valamint egy sétány, melyet az emberek télen-nyáron örömmel használnak. Emellett, vonzereje miatt nagyszámú szórakozási lehetőséget is kínál a turisták teljes körű élményéhez ezen a vidéken, és ily módon hozzájárul Brodarica település nagyobb látogatottságához.

A strand kb. 10 perces autózásra található Sibenik központjától, a Brodarica részen. 

A strandot 2017-ben teljesen felújították, és számos új fejlesztést kapott, többek között játszótéri elemeket a gyerekek részére, valamint sportszereket a szabadtéri sportoláshoz. 

A strand egyik vonzereje a hatalmas parkolója, amely közvetlenül a bejárat mellett található. 

Típus: Kavicsos
Elhelyezkedés: Öbölszerű
Megközelítés: Aszfaltos út
Parkolás: Igen
Kék zászló: Nem
Meredekség: Közepesen
Tisztaság: Átlagos
Kutyabarát: Nem
Nudista: Nem
Part szélessége méterben: 40 m
Part hossza: 300 m
Kialakítása: Természetes környezet
Víz sótartalma: Közepes
Növényzet: Kevés
ŠIBENIK Időjárás
Útvonaltervező