Az álmok jégkönyvtárát építik meg a Bajkál-tó mellett

"Tavaly jelentettük be, hogy megalkotjuk a remények jégkönyvtárát és arra kértük az embereket, hogy küldjék el álmaikat, vágyaikat. Az első ezer választ véssük fel a hatalmas jégtömbökre, amelyek egy átlátszó labirintust alkotnak, ahol a látogatók végigsétálhatnak és elolvashatják a feliratokat" - idézte a Komszomolszkaja Pravda orosz napilap Maxim Kvosztiskovot, a kezdeményezés atyját, a népszerű orosz síterep helyi idegenforgalmi képviseletének vezetőjét.

A vezető elmondta, hogy nemcsak Oroszországból, hanem a világ számos részéből küldték el az emberek álmaikat, vágyaikat. Volt olyan kínai, aki a Mount Everestet akarja megmászni, egy francia levélíró abban reménykedik, hogy mihamarabb megtalálja a szerelmet, egy kanadai a lottón szeretne nyerni. A levélírók többsége azt kívánta, hogy "hozzátartozói egészségesek legyenek, gyermeke szülessen, illetve egy háborúk nélküli világot akar" - tette hozzá.

A feliratokat eredeti nyelven vésik a Bajkalszk városhoz közeli síterepen felállított jégtáblákba, amelyekhez 140 tonna jeget használnak. fel A jégkönyvtár részét képezi az idegenforgalmi szakemberek azon vágyának, hogy a térség felkerüljön a nemzetközi turizmus térképére, hiszen a világ legmélyebb tava, a Bajkál-tó páratlan ökoszisztémával bír, és része az UNESCO-világörökségnek.

A szakemberek szerint még nem késő további üzeneteket küldeni, mivel a helyi turisztikai szövetség február végéig fogadja az álmok, vágyak leírást.

A jégkönyvtár nem tart örökké, "amikor a meleg idő beköszönt áprilisban, a világ minden részén élő emberek álmai elolvadnak és a tavaszi áradásokkal a Bajkál-tóba ömlenek" - írta a Komszomolszkaja Pravda.

A kezdeményezést jövőre is folytatják, akkor a megvalósult álmokat akarják jégtáblákba vésni.