Plitvicei-tavak: idén főszezonban 300 kuna a felnőtt belépő

Idén is drágul a belépő a népszerű nemzeti park területére, a nyári főszezonban már 300 kunát (kb. 13 500 forintot) kérnek el egy felnőtt belépőjegyért.
Kép: Nacionalni park Plitvička jezera

Két év alatt majdnem a duplájára emelkedik a belépőjegy ára a magyarok körében is népszerű Plitvicei-tavakhoz. 2018-ban még csak 180 kunát kellett fizetni főszezonban, ezt emelték tavaly 250-re. És ebből lesz az idén 300 kuna a június 1. és szeptember 30. közötti időszakban. Főszezonban a 7 és 18 év közötti gyerekek részére 120 kunába kerül egy belépő. Ez azt jelenti, hogy egy négyfős család 840 kunát (kb. 38 ezer forint) költhet, ha nyáron szeretné meglátogatni a nemzeti parkot.

Egy kicsit lehet spórolni, ugyanis a délutáni hegyek főszezonban is olcsóbbak lesznek, felnőtteknek 200, gyerekeknek 70 kunába kerülnek majd.

Még jobban lehet spórolni, ha nem főszezonban látogatunk el. Idén márciusig csak 80, áprilisban és májusban pedig 180 kunába kerül a belépőjegy.

A nemzeti park szerint park szerint az emeléssel is ez a szándékuk, vagyis, hogy széthúzzák a látogatási időszakot, a látogatók ne csak főszezonban jöjjenek. Ezt arra alapozzák, hogy 2018-ban rekordévet zártak 1,8 millió látogatóval. 2019-ben az előző áremelésnél sem csökkent jelentősen a látogatók száma, de sokan inkább az olcsóbb időszakokat választották. Az idei emeléssel is ezt a folyamatot szeretnék erősíteni.

(Forrás)