Ingyen szállással várja a horvát félsziget az osztrák és szlovén turistákat

Remek ötletnek tűnik, amelyet a horvát félsziget, Pelješac borászai kitaláltak. Egyfajta köszönetnyilvánításként szeptemberben és októberben ingyen szállással várják az osztrák és szlovén turistákat, amiért az idei szezonban sem hagyták cserben a horvát tengerpartot.
Kép: Podobuce

Persze, az is igaz, hogy idén a borospincék sem annyira látogatottak. A horvát napilap állítása szerint az egyik horvát borász tavaly kb. 60 ezer látogatót fogadott, naponta átlagosan 15 turistákkal teli busz érkezett a borászatába. Idén eddig összesen négy lengyel busz állított be turistákkal, és néhány 6-10 személyes jármű.

Az ötlet még nem végleges, de közel a megegyezés a félsziget borászatai között. A szállásokat vélhetően amúgy sem tudnák értékesíteni a panziósok, így az ingyenes szállás vonzó lehet még úgy is, hogy mindkét ország állampolgárai csak karanténnal vagy negatív teszttel térhetnek haza.

Ezen felül a helyi vendéglősök és vállalkozók is profitálhatnak a helyszínen pénzt költő és szolgáltatásokat igénybe vevő turistákból, nem beszélve arról, hogy elégedett vendégek a következő szezonban is visszajöhetnek, akár a borért, akár a nyári élményekért, de akkor már fizető vendégként.