Végre egy használható térkép turistáknak a horvát koronavírus helyzetről

Megújult a horvát régiók fertőzöttségét mutató turisztikai térkép, ezúttal az előnyére.

Ezen az oldalon lehet információkat kapni arról, hogy a kiválasztott horvát régió mennyire biztonságos a legfrissebb adatok alapján.

Két jó hírt biztosan tudunk közölni. Az egyik, hogy egyre jobban csökken a fertőzöttek szám az Adrián, a másik, hogy már az uniós sztenderdeknek megfelelően is lehet látni. A tavalyi szezonban például a hollandok nem ajánlották a horvátországi beutazást, mert a közzétett adatokból semmit sem lehetett megtudni.

A mostani térkép már az uniós kritériumok szerint színezi a régiókat, amelyből az is látszik, hogy jelenleg öt régió kapott zöld besorolást. Isztria megye és négy sziget (Brac, Cres, Korcula, Losinj és Vis). Ezeket a helyeken 25 alatt alakult az elmúlt 2 hétben a napi friss fertőzöttek átlaga és a teszteket is megfelelő mennyiségben végezték.

Ahogy a képen is látható a régiókat színekkel jelölik, valamint a régió kiválasztása után megtudhatjuk az aktuális számokat, és a jelenlegi szabályozásokat pl. maszkviselet, éttermek/bárok nyitvatartása, vagy gyülekezési szabályok tekintetében.