Húsvétra ismét tündérkertté változik a horvát család birtoka

A korábbi években a Salaj család birtoka igazi idegenforgalmi látványossággá alakult át karácsony és húsvét tájékán. Nem sajnálták a díszeket és a több színben világító égőket, az egész világról érkeztek turisták megcsodálni az ünnepi hangulatot.

Az elmúlt években a koronavírus Horvátországban is jelentősen megnehezítette a tömegrendezvények szervezését, így a szokásos karácsonyi és húsvéti fényorgia és látványelemek a Salaj család birtokán is elmaradtak.

Közben rengeteget lehetett olvasni a horvát sajtóban arról, hogy a rendezvényeket szervező cég csak bérelte a család birtokát ezekre az alkalmakra, de az elmaradt rendezvények miatt csődbe mentek és tartoznak a bérleti díjjal a családnak is.

Idén a Salaj család saját erőből állt neki a rendezvénynek, amely két év szünet után már most is látogatható. A birtok és a díszítés naponta változik, a költségeket maguk állják, kivéve a legnagyobb tételt, az áramszámlát, amelyre sikerült szponzort szerezniük.

Még nem minden olyan, mint a régi szép időkben. A rendezvény fénykorában kb. 80 ezer lámpa világított, most körülbelül 20 ezret használnak. Idén kisebb a hírverés az esemény körül, és a belépésért sem kérnek pénzt. Valamit talán visszaad a látványből a lenti videó.

A birtokot Grabovnica településen (Zágrábtól keletre) találjuk. Április 18-ig fogadnak vendégeket naponta 15 és 21 óra között.