32-34 fok! Hétvégére kánikula érkezik a horvát Adriára

Bár a koronavírussal kapcsolatos hírek miatt egyre csak a viharfelhők gyülekeznek Horvátország körül, de úgy tűnik az időjárás nagyon kedvezően alakul a hét második felében a strandoláshoz.
Isztria, Észak-, Közép- és Dél-Adria csütörtöktől szombatig

Tegnap több helyre érkezett meg a hűvös szél, vihar és eső. Többen a fürdés helyett a városnéző programokat választották. Ma azonban átmeneti időjárás ígérkezik, azonban már a fázósak is kimerészkedhetnek a partra, a legtöbb helyen 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől pedig ismét kánikula és sok napsütés. Csapadékra szombatig szinte alig van esély, 32-34 fok közötti csúcshőmérsékletekkel az Adrián. Éjszakára csak Isztrián hűl le a levegő 20 fok alá, Dalmáciában akkor is sem fogunk fázni.

Vasárnapra sem lesz hidegebb, legfeljebb néhány fokot csökkenhet a hőmérséklet a feltámadó szél és a várható zivatarok miatt. A 30 fok körüli hőmérséklet továbbra is marad, és a jelek szerint még hétfőn is. Ennél tovább pedig teljesen felesleges jósolni ...

A tenger is nagyszerűen felmelegedett, szinte az egész partszakaszon 25-27 fok közötti értékeket mérnek, amely szombatig biztosan nem lesz hidegebb. Vasárnap, ha erősebb szél érkezik, akkor megkavarhatja a víz rétegeit és valamivel hűvösebbnek érezhetjük majd.